Helghelghelg

I fredags hade vi en givande processuppföljning i gruppen. Nu känns det som att vi har mer koll på läget och kommer kunna jobba effektivare nästa vecka. Vi har organiserat oss lite mer och alla har klart för sig exakt vad dem ska göra. Jag ska börja jobba på presentationen tillsammans med Peter nästa vecka. Igår började jag kolla lite på hur vi ska kunna få den effekten vi vill ha i Flash. Det är inte sådär jättekomplicerat, lite pilligt bara, men det borde gå bra. Jag har latat mig lite i helgen och inte jobbat så mycket som jag tänkt, så jag får sitta lite med uppgiften ikväll istället. Då ska jag sammanfatta det jag hittat under trendspaningen i ett dokument som jag kan dela med mig av till de andra i gruppen. Sen tänkte jag börja kika lite på After Effects. Vi fick ju en länk på mailen till en AE tutorial som vi skulle gå igenom innan workshopen som håller på att arangeras.

 

Idag har jag jobbat jättemycket med matten, eftersom jag nästan inte gjort det alls i veckan. Jag har ju börjat läsa Matte C på distans nu, och det skulle nog inte vara så bra om jag  hamnade efter redan första veckan. Jag borde försöka fixa något schema eller så för matten, så att jag verkligen gör det jag ska. Fast det kan ju vänta tills det verkligen, verkligen behövs.

 

Jag kom på att det kanske blir lite svårt för mig att ha bilder med i bloggen eftersom jag inte har en kamera. Eller, jag har en kamera, typ. Men min syster går en fotokurs nu och använder den, och jag är ändå ingen sån som springer runt och fotar en massa. Jag kanske kan låna foton av andra hyprare i och för sig. Kanske. Jag får se om jag orkar vara så pass seriös med bloggen.


Missad fest men god middag

Det var riktig dålig timing på invigningsfesten för min del, jag hade ju planerat middag med mormor. Det känns kanske lite trist att umgås med sin mormor istället för att dricka öl med klassen, men det går inte att vara superrolig jämt, och nu var ju faktiskt mormor inplanerad också. Jag fick jättegod, riktig middag, och lunch till imorgon! Och plättar till efterrätt, och plättar att lägga i frysen och äppelkaka med mig hem också. Jag har blivit sådär underbart bortskämd, och det känns som att jag aldrig mer kommer bli hungrig.

 

På vägen till mormor stannade jag i Skärholmen för att köpa en blomma till henne eftersom hon fyllt år, men jag fastnade på Åhlens kontorsdel och kom till blomaffären när de skulle stänga, så jag ficka skynda mig och ta en lila blomma som såg fin ut. På Åhlens hittade jag två block, ett med ränder och ett utan, som jag tänkte ha i skolan, och en fin grej med två lådor som jag kan ha på mitt skrivbord. Och det var nog bättre att pengarna hamnade där än på öl.

 

Idag hade vi en jätteintressant föreläsning på förmiddagen om etnologi och trender. Katarina Graffman från inculture berättade hur de jobbade och gjorde fältstudier, och de verkade få fram en hel del intressant information om olika gruppers vanor och dagliga liv. På eftermiddagen har vi fortsatt med trendspaningen och haft statusmöte med Christian. Vi fick lite hjälp med vad vi skulle fortsätta med under tiden vi väntar på svar från byråerna vi har mailat. Vi ska börja gå in på musikindustrin och trender där. Vi kommer ta kontakt med flera personer i musikindustrin och prata med dem om trender och hur de ser på musikbranschens framtid nu när det är så lätt att få tag på musik gratis. Det känns som att vi fått en intressant bransch att jobba med och som att vi har mycket att säga om den. Jag ska kolla upp hur musiken kommer in i spelindustrin, om de stora spelbolagen lägger mycket pengar på musik från kända artister, eller om de främst gör musiken själva och vad de tror om musik i spel i framtiden. Jag ska försöka få tag på EA eller DICE genom Phosworks där jag jobbade i sommar, eftersom de jobbar för EA. Jag ska också ta reda på lite om STIM och deras förslag att man ska betala en extra avgift till bredbandsbolagen för att finansiera musiken som laddas ned gratis. På tal om musik har jag en Cornelis Vreeswijk period just nu, vad man än gör passar det jättebra att lyssna på hans visor.

 

Jag borde kanske försöka få med lite bilder i bloggen också, så att den ser lite roligare ut, nu när inläggen verkar bli sådär halvlånga. Det är något jag måste fundera lite på och se till att fixa, kanske.


Trendsis och workshop

Idag har jag kikat lite på olika trender inom digitala medier, och hittat lite olika saker. Mobilreklam är något som skulle kunna vara på uppgång, och jag har hittat ett företag (front Signage) som gör digitala skyltar. Det verkade rätt tufft, för man skulle kunna anpassa innehållet och budskapet snabbt och enkelt, t ex efter vädret eller för individen. Front Signage kallar det "framtidens kommunikation", så det kan kanske vara något att kolla närmare på. Sociala medier är annars stort just nu, som Facebook, MySpace etc. Jag har också läst lite om att nischade forum är populära, att folk använder Bilddagboken för bilder och MySpace för musik.

 

Under eftermiddagen har vi haft en workshop med Delhaize. Det var rätt kul och intressant. Jag har dock aldrig tänkt på hur ett stort företag skulle drivas, eller mindre för den delen, och aldrig riktigt tänkt mig i en hög chefsposition, så jag hade egentligen inga åsikter om ämnena vi pratade om. Det var lite trist, men jag har i alla fall fått höra många bra idéer och börjat fundera på det. Hade jag vetat vad det skulle handla om lite mer exakt innan hade jag kanske kunnat tänka lite på hur jag skulle vilja driva ett företag och så, men det funkade ju ändå, och kanske hade det förstört uppgiften lite om vi fått veta innan vad som skulle hända.

 

Jag har fått min mattebok idag också, så jag har börjat räkna lite. Och det är faktiskt kul med matte. Mycket roligare än jag mindes. Sen är det lite drygt att vara trött och räkna, när man skriver av fel så att hela uträkningen blir fel och så. Fast jag har ju min primetime på kvällarna, så att plugga matte nu borde ju inte vara något problem, förutom att jag måste sova då. Det är sjukt irriterande att bli pigg på kvällarna. Man tycker ju att jag borde lära mig så att jag går och lägger mig där vid 8-9 då jag faktiskt är trött, men det händer ju inte. Jag har i alla fall fått i mig middag nu, och till och med lagat lunch till imorgon. Jag har betalat hyra och räkningar idag och upptäckt att jag inte har råd att slösa så mycket pengar på lunch som jag har gjort de här dagarna. Inte om jag ska ha råd att köpa annat i alla fall.


Igang!

Nu har vi kommit igång på Hyper Island med den första modulen. Vi ska kolla upp trender och företag i branschen, och blogga om vårt arbete, så jag får väl försöka lära mig blogga nu. Dom första dagarna har vi lyssnat på två intressanta föreläsningar. Den första om trender och framtiden och den andra om trender inom digital media och vad som väntas av oss när vi ska ut och jobba. Riktigt bra föreläsare som pratade om spännande ämnen.

 

I gruppen har vi letat reda på byråer vi vill intervjua och mailat dem. Jag har donat lite med bloggen också, mest bara testat med layouter och färger, och jag kommer nog aldrig bli riktigt nöjd med den. Egentligen håller jag nog mest på bara för att det är kul att pilla med CSS, så jag kommer säkert ändra på den mycket.

 

 

Över och ut!


RSS 2.0